Faalangstbegeleiding

Heb je regelmatig een black-out? Studeer je wel erg veel, omdat je bang bent om onvoldoendes te halen of stel je het studeren juist alleen maar uit? Lig je wel eens wakker van jouw studie en merk je dat je al buikpijn krijgt bij het idee dat er weer een tentamen aankomt. Dan is de kans groot dat je last hebt van faalangst. In een gratis intakegesprek, waarin ik onder andere een test bij je afneem, stellen we vast of je inderdaad last hebt van faalangst. Als je merkt dat je echt last hebt van de spanning en er dus geen sprake meer is van 'gezonde spanning', dan ben je waarschijnlijk gebaat bij faalangstbegeleiding. Het goede nieuws is dat aan faalangst gelukkig heel goed iets te doen is.

Tijdens de individuele faalangstbegeleiding ga ik met je aan de slag aan de hand van de R.E.T. methode (Rationele, Emotieve, Therapie) Dit is een therapievorm waarbij men ervan uitgaat dat je niet kunt veranderen wat je overkomt, maar je wel kunt veranderen hoe je daarmee omgaat.
Ik maak een analyse van jouw huidige gedachten rondom het studeren en ik geef je inzichten in nieuwe manieren waarop je naar jouw studie zou kunnen kijken. Zaken als het Gedachtenschema, de werking van de hersenen en verschillende ontspanningstechnieken komen onder andere aan bod.

 

 

I have not failed I’ve just found 10.000 ways that won’t work
— Thomas Edison