Studievaardigheden

Studeren kun je leren is mijn lijfspreuk! Tijdens individuele gesprekken gaan we aan de slag met mindmaps, realistische planningen, geheugentechnieken en bijvoorbeeld snellezen. Gebleken is dat je studeren kunt leren. Jouw IQ bepaalt niet alleen de hoogte van jouw cijfers.

Zo kan iemand met een hoog IQ bijvoorbeeld onvoldoendes halen, omdat hij/zij niet op de juiste manier leert. Hoe hoger het IQ hoe vaker dit zelfs voorkomt, omdat de student vanwege het hoge IQ op de basisschool en de middelbare school vaak nog niet of nauwelijks studietechnieken hoefde in te zetten. Op het HBO of de Universiteit moet de student opeens voor het eerst echt actief gaan studeren om een vak te halen.

In een individueel gesprek maak ik een analyse van jouw studeermethode en in een aantal vervolggesprekken leer ik je nieuwe studievaardigheden aan, zodat jouw kwaliteiten weer tot zijn recht komen!

Studeren met een beperking

Heb je vaak het gevoel achter de feiten aan te lopen? Flitst het regelmatig door je heen dat je altijd maar tekort schiet en zou je het liefst willen dat er meer dan 24 uur in een dag zit? Studenten met een beperking (te denken valt aan dyslexie, AD(H)D, autisme, maar ook lichamelijke beperkingen of bijvoorbeeld een chronische ziekte) hebben veelal te maken met problemen in de balans tussen studie en privé. Juist dan is het handig om te investeren in goede studievaardigheden. In een aantal sessies leer ik je studievaardigheden aan, waarbij we samen op zoek gaan naar het juiste balansmodel voor jou, waarin je, met de beperking die er is, toch zoveel mogelijk uit jouw studie kunt halen.