Faalangstbegeleiding

Voor basisscholen en middelbare scholen bied ik faalangstbegeleiding, begeleiding bij het versterken van het zelfvertrouwen en cursussen op het gebied van leervaardigheden aan. Daarnaast bied ik de methode 'ik leer anders' van Agnes Oosterveen-Hess aan. Vaak werkt een combinatie van faalangstbegeleiding en het aanleren van leertechnieken heel goed.

Bij de faalangstbegeleiding maak ik gebruik van de methode R.E.T., wat staat voor Rationele emotieve therapie. Het is een manier van begeleiding waarbij het uitgangspunt is dat je niet de situatie zelf kunt veranderen, maar wel de manier waarop je over de situatie nadenkt. Op het moment dat jij of jouw kind last heeft van faalangst bij een toets bijvoorbeeld, kan je niet zeggen: 'dan maak ik gewoon de toets niet en haal ik toch het vak', want een voldoende toets is vaak gewoon een eis waar je aan moet voldoen, om een vak te halen.

Bij R.E.T. is het uitgangspunt; als je iets wilt veranderen, dan is het belangrijk niet te proberen de situatie te veranderen, daar heb je namelijk vaak weinig tot geen invloed op, maar om te kijken naar de niet- helpende gedachtes die je hebt bij zo'n situatie. Kortom wat denk je, als je een toets moet maken of tijdens de voorbereiding? Bij R.E.T. neem je deze gedachtes onder de loep, zowel de niet-helpende als de helpende gedachtes. Gedachtes beïnvloeden namelijk hoe je jezelf voelt, jouw gevoel beïnvloedt weer jouw gedrag en jouw gedrag beïnvloedt weer jouw kansen op succes. Je denkt bijvoorbeeld: Het lukt mij echt nooit, om deze toets te halen. Je voelt je teneergeslagen en down, je gaat vervolgens maar niet eens beginnen, want het heeft tenslotte geen enkele zin en het resultaat is dat je de toets slecht maakt of erger nog niet haalt. Herkenbaar bij jezelf of bij jouw kind?

Wat je denkt dat je kan en wat je in werkelijkheid kan, komt heel vaak niet overeen en kan te maken hebben met een heleboel verschillende factoren. Je hoeft je dus echt niet te schamen als je last hebt van negatieve gedachtes. Wist je dat negatieve gedachtes zelfs ook heel nuttig kunnen zijn? Soms zitten ze alleen wel in de weg en dan is het dus handig om er iets aan te doen en dat kan gelukkig.

Je hebt namelijk ook helpende gedachtes en die werken vaak heel motiverend. Wist je dat succes voor een groot deel komt door oefening en dat de factor genen of talent lang niet altijd de belangrijkste rol daarin spelen? Als coach help ik je om te begrijpen hoe dit bij jou zit. We bekijken welke gedachtes je wel goed helpen, want geloof het of niet, die helpende gedachtes heb je ook gewoon in huis. Daarna bekijken we hoe je deze ook zoveel mogelijk kunt oefenen en hoe je kunt zorgen dat deze gedachtes steeds meer op de automatische piloot naar boven komen. Met als resultaat je zit een stuk lekkerder in je vel en er komt uit je wat erin zit!

Als je ervaart dat jij of jouw kind:

  • automatiseringsproblemen heeft

  • niet lekker in zijn of haar vel zit op school of thuis

  • wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken

  • last van faalangst heeft

  • meer kan dan er nu uit komt

  • wel wat extra begeleiding kan gebruiken bij het leren, ondanks dat het best redelijk gaat.

Neem dan gerust contact met mij op, voor een vrijblijvend gesprek. Wil je eerst meer lezen over wie ik ben, klik dan hier.

Voor kinderen van Basisschool de Fakkel in Utrecht is het mogelijk tijdens schooltijd begeleiding te krijgen. Ik haal uw kind dan op uit de klas voor de begeleiding. Uiteraard wordt dit allemaal afgestemd met de ouder(s) en gaat hier altijd een intake gesprek met ouder(s) en kind aan vooraf.

Tevens verzorgt Muller school- en studiecoaching informatieavonden over faalangst, visueel leren, de groeimindset, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, maar ook faalangsttrainingen op basisscholen en middelbare scholen. Denk bijvoorbeeld ook aan een informatieavond voor ouders, waarbij zij faalangst kunnen leren herkennen of een dergelijke training voor leerkrachten. Heeft u hier interesse in, neem dan gerust contact met mij op, via info@mullerschoolcoaching.nl, dan kunnen we in een oriënterend gesprek uw wensen bespreken en kan ik vrijblijvend een offerte maken. 

Om de kwaliteit van de begeleiding voor jou of jouw kind te waarborgen, ben ik aangesloten bij de beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten Adiona.  www.adiona.nl

Om de kwaliteit van de begeleiding voor jou of jouw kind te waarborgen, ben ik aangesloten bij de beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten Adiona. www.adiona.nl