Mindset training

Haakt jouw kind snel af als het moeilijk wordt? Kan jouw kind slecht tegen zijn verlies? Kost het je veel energie om jouw kind te motiveren om huiswerk te maken? Of begint jouw kind wel, maar is het zwaar gefrustreerd als het niet gaat zoals hij/zij had gehoopt. 

Vaste mindset

Wellicht heeft jouw kind een vaste mindset. Bij een vaste mindset denken kinderen dat als iets niet lukt, dit iets zegt over hun intelligentie en persoonlijkheid. Ze zullen wel niet slim genoeg zijn of gewoon van nature geen doorzetter zijn. Dit is echter bijna nooit kloppend met de werkelijkheid. Vaak kunnen kinderen veel meer leren dan ze denken. Echter heeft een vaste mindset wel tot gevolg dat kinderen het vaak niet eens meer gaan proberen, omdat falen heel naar voelt. Als je denkt dat als je faalt, je dus niet slim genoeg bent, dan ligt er een veel grotere druk op de prestatie. Deze kinderen voelen zich vaak minder waard dan anderen.  

Groei mindset

Er zijn ook kinderen die een groei mindset hebben. Deze kinderen hebben het gevoel dat als iets niet lukt, het gewoon 'nog' niet gelukt is en het betekent dat ze het nogmaals moeten proberen, meer moeten oefenen of wellicht hulp moeten zoeken. Ze koppelen het falen niet aan hun intelligentie of persoonlijkheid. Ze geloven in groei. Neurologisch onderzoek wijst uit dat groei ook echt veel vaker mogelijk is dan men vaak denkt. Het goede nieuws is dat de groeimindset aan te leren is!

Mindset training

In 5 sessies leer ik jouw kind de groeimindset aan. We gaan aan de slag met oefeningen. Ik geef een stukje les over hoe de hersenen werken, wat er gebeurt in jouw lijf bij stress. Ik leg uit welke invloed gedachten hebben op het behalen van doelen en ik laat jouw kind het verschil ervaren tussen een vaste- en een groei mindset.

Tarieven

Mindset training: € 325,-  (5 sessies van 60 minuten)

Losse sessie: € 69,- (60 minuten)